Categories
колумни хронограф

Плусинфо архива

arhiva

Информативниот портал Плусинфо има нов изглед: plusinfo.mk

Текстовите, објавени на порталот до 27 Февруари 2018 г., се префрлени на страницата: arhiva.plusinfo.mk

Подолу, пак, е архивата на линкови со моите колумни (од Септември 2016 г, до посочениот датум на крајот од Февруари 2018 г.), кои се објавени на порталот Плусинфо, со неговиот стар изглед:

Бојата е иста, во прашање се нијанси! (21 Февруари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3971/bojata-e-ista-vo-prashanje-se-nijansi

Фалбаџиство со незнаењето! (14 Февруари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3944/-falbadjistvo-so-neznaenjeto

Ако записникот е таен, како е јавно познат! (07 Февруари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3918/ako-zapisnikot-e-taen-kako-e-javno-poznat

Да им нацртам за мајката и ќерката! (31 Јануари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3893/da-im-nacrtam-za-majkata-i-kjerkata

Загубени во сенката! (24 Јануари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3860/zagubeni-vo-senkata

Православието не е религија! (17 Јануари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3837/pravoslavieto-ne-e-religija

Зелена држава! (10 Јануари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3812/zelena-drzava

Празникот, кој повикува на игра! (03 Јануари 2018 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3789/praznikot-koj-povikuva-na-igra-

Нема црква без единство со другите цркви! (27 Декември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3766/nema-crkva-bez-edinstvo-so-drugite-crkvi

Ъ! (20 Декември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3743/temniot-vokal

Коѕиас (13 Декември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3715/kodzias

Државните невистини за св. Климент! (06 Декември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3686/drzavnite-nevistini-za-sv-kliment

БПЦ одби мајчинство, не даде автокефалија! (28 Ноември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3647/bpc-odbi-majcinstvo-ne-dade-avtokefalija

Крстовите! (22 Ноември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3626/krstovite

Тортурата! (15 Ноември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3586/torturata

Шах! (08 Ноември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3558/shah

Патарината! (01 Ноември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3533/patarinata

Републиката! (25 Октомври 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3500/republikata

Јубилејот! (18 Октомври 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3474/jubilejot

Одрамувањето! (11 Октомври 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3448/odramuvanjeto

Скокачот! (04 Октомври 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3417/skokacot

Богомолци! (27 Септември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3379/bogomolci

Автокефалијата! (20 Септември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3353/-avtokefalijata

Јазикот! (13 Септември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3321/jazikot

Името! (06 Септември 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/3294/imeto

Времетворци! (26 Април 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2698/vremetvorci

Кошмарите да завршат веднаш! (19 Април 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2677/koshmarite-da-zavrshat-vednash

Будењето е нашето воскресение! (12 Април 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2656/budenjeto-e-nasheto-voskresenie

Видео игри! (05 Април 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2621/video-igri-

Колумна од мртвиот дом! (29 Март 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2598/kolumna-od-mrtviot-dom

Пападиамантис! (22 Март 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2570/papadiamantis

Политички суд врз метаисторијата! (15 Март 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2543/politicki-sud-vrz-metaistorijata

Оној што е против другиот, против себе е! (08 Март 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2503/onoj-shto-e-protiv-drugiot-protiv-sebe-e

Нееднаквиот среде еднаквите! (01 Март 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2464/neednakviot-srede-ednakvite

Иљачот е во ученоста! (23 Февруари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2434/iljacot-e-vo-ucenosta

Читајте пред да размислувате, г. Андов! (15 Февруари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2407/citajte-pred-da-razmisluvate-g-andov

Не ја вадете месечината од бунарот! (08 Февруари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2378/ne-ja-vadete-mesecinata-od-bunarot

ЦИА, Тито и МПЦ! (01 Февруари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2344/cia-tito-i-mpc

Христијанството и национализмот! (25 Јануари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2314/david-ninov-hristijanstvoto-i-nacionalizmot

Збогум, Гуливери на вообразбата! (18 Јануари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2291/zbogum-guliveri-na-voobrazbata

Знаете ли на која држава сте претседател? (11 Јануари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2272/znaete-li-na-koja-drzava-ste-pretsedatel

На оние, кои знаат што празнуваат, честито Рождество Христово! (04 Јануари 2017 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2239/na-onie-koi-znaat-shto-praznuvaat-cestito-rozdestvo-hristovo

Пуштање светлина! (28 Декември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2208/pushtanje-svetlina

Секој крај, нов почеток! (21 Декември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2185/sekoj-kraj-nov-pocetok-

IMRO! Internal! Revolutionary! (14 Декември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2159/imro-internal-revolutionary

Глас против неправдата, за доброто на сите! (07 Декември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2136/-glas-protiv-nepravdata-za-dobroto-na-site

Реално, секогаш победува животот! (30 Ноември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2118/realno-sekogash-pobeduva-zivotot

Носталгија за иднината! (23 Ноември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2089/nostalgija-za-idninata

Аријадна! (16 Ноември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2055/arijadna

Министерство за некултура! (09 Ноември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2031/ministerstvo-za-nekultura

Здравиот атеизам е подобар од болниот теизам! (02 Ноември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/2008/zdraviot-ateizam-e-podobar-od-bolniot-teizam

Демитологизација сега! (26 Октомври 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/1994/demitologizacija-sega

The Doors (21 Октомври 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/1984/the-doors

Страв од субверзијата на инаквиот! (14 Октомври 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/1963/david-ninov-strav-od-subverzijata-na-inakviot

Владата да се оддели од државата! (04 Октомври 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/1931/vladata-da-se-oddeli-od-drzavata

Пукнатина во браната! (26 Септември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/1911/puknatina-vo-branata

Покажете ни го човекот! (18 Септември 2016 г.): http://arhiva.plusinfo.mk/mislenje/1885/pokazete-ni-go-covekot