За автокефалија е потребна сеправославна согласност!

Изјава за дневниот весник „Слободен печат“, 01 Јуни 2018 г.: Епископот стобиски г. Давид вели дека решението на проблемот на МПЦ-ОА не треба да се бара со создавање неред во црквата, туку со хармонија. – Редот е МПЦ-ОА прво да се врати во единството, па потоа да работи на својот натамошен статус. Пребивајќи вон подрачјето […]