Преписка со градоначалникот на Струмица

Божикна честитка до градоначалникот на Струмица, г. Зоран Заев.

Одговорот од градоначалникот на Струмица, г. Зоран Заев.

Одговор на писмото на г. Зоран Заев

Епископија Струмичка

Протокол бр. 4 од 09 Јануари 2009 год.

До: Градоначалникот на
општина Струмица г. Зоран Заев

Струмица

Почитуван г. Зоран Заев,

Ја ползуваме оваа прилика срдечно да Ви заблагодариме за писмото, коешто ни го испративте (враќајќи ни ја со него и Божикната честитка што Ви ја упативме, а којашто како содржина ја имаше книгата на светиот Никола Кавасила „За животот во Христа“, како и нашето годинешно Божикно послание), и, се разбира, според редот, да Ви одговориме на тоа што ни го пишувате.

Continue reading “Преписка со градоначалникот на Струмица”