Сведоштва: Судска наредба за фаќање и претрес на Давид Нинов

Сведоштва: судски документи, коишто сведочат за државниот прогон врз верска основа, насочен кон канонската Црква во нашата татковина, Православната Охридска Архиепископија!

наредба

Наредбата е издадена на 21. 05. 2012 година. Судскиот процес трае и денес.

Карневалот – рана на нашата епоха!

Оние, коишто декларативно се нарекуваат Православни Христијани, нека научат дека: од Црковен аспект, карневалот не е Христијански, туку идолопоклонички, пагански обичај, во кој човекот очигледно го губи идентитетот и потонува во бесловесност.

Точно е дека не мал дел од луѓето биваат приклештени во замката на карневалот! Расфрлаат големи средства за непрекинато и организирано да го трошат идентитетот до крајна изветвеност; а, притоа, забораваат на пр., дека постојат луѓе, деца, коишто страдаат од глад…! Следствено, се чини под маските исчезнува човештината, а се наоѓа хипокризијата!

Continue reading “Карневалот – рана на нашата епоха!”