Празникот на преподобниот Јустин келијски и врањски!

vranje

божествена Литургија во Врање на празникот на преподобниот Јустин келијски и врањски (14.06.2013), со Архиереите: бачкиот г. Иринеј, димитријадскиот г. Игнатиј (Р. Грција), крушевачкиот г. Давид и врањскиот г. Пахомиј

Преподобен Јустин келијски и врањски: Појден од небитие кон Сѐ-битие, човекот патува низ чудесните таинства Божји, облечени во волшебните облици на вештеството и духот.

Continue reading “Празникот на преподобниот Јустин келијски и врањски!”